Skip to content

Elektrostålband

Vårt Elektrostålband kan hittas där effektiv energigenerering, överföring eller förbrukning är av yttersta vikt. Detta inkluderar generatorer, transformatorer, industriella elmotorer, elektriska drivningar i hushållsapparater och elbilsmotorer.


Exakta magnetiska egenskaper

Våra kunder kräver ofta individuellt anpassade Elektrostålband för deras specifika applikationer. Viktiga egenskaper i detta sammanhang är till exempel låga förluster, hög flödestäthet och permeabilitet. Med vår expertis inom Elektrostålband kan vi producera produkter med magnetiska egenskaper som både är skräddarsydda efter våra kunders behov och är mycket effektiva. För att kunna erbjuda de bästa lösningarna för att matcha
projektkraven hjälper vi ofta våra kunder redan i de tidiga stadierna av produktutvecklingen.

Begär prov på Elektrostålband

Är du intresserad av att själv testa prestandan hos vårt Elektrostålband, inklusive de tillgängliga ytbeläggningarna? Vi erbjuder prover på hela vårt utbud av material för inledande teständamål.

HS-kvaliteter: höghållfast Elektrostålband

Mycket hög draghållfasthet för mekanisk belastning. På grund av sina höga varvtal har elmotorer i bilmotorer ytterligare krav när det kommer till
den mekaniska påfrestning som Elektrostålbandet kan utsättas för. För att möta dessa speciella krav utvecklade vi extremt starka HS-variationer (höghållfasthet) baserat på våra NO-klasser.


Sträckgränser över 500 MPa (73 ksi)

För moderna elbilsmotorer kombinerar vi vår expertis inom Elektrostålband med vår expertis för extraordinär draghållfasthet. Tänk bara på rotortänderna, som utsätts för extremt hög mekanisk belastning vid höga varvtal. För att möta sådana krav kan vi tillverka stålbandskvaliteter med sträckgränser över 500 MPa (73 ksi). Prata med oss ​​om vilka
elektromobilitetsidéer du skulle vilja utveckla. Vi skulle gärna följa med dig med vår expertis på Elektrostålband redan från början av din utvecklingsprocess.

CDW-PERM®-kvaliteter – oöverträffad magnetiserbarhet
Högpermeabla stålbandskvaliteter för förbättrad effektivitet.
Waelzholz CDW-PERM®-kvaliteter är stålbandskvaliteter med en speciell hög magnetisk permeabilitet. Vi producerar också betydligt högre polarisering vid samma energitillförsel med våra CDW-PERM®-kvaliteter jämfört med standardkvaliteter. Resultatet är utmärkt magnetiserbarhet i båda gradvariationerna samt en signifikant ökning  av värmeledningsförmågan i CDW-PERM®-variationen.

Optimal polarisation och värmeledningsförmåga för elektriska enheter
Dessa högpermeabla stålbandskvaliteter är idealiska för högpresterande elektriska enheter. På grund av deras höga permeabilitetsvärden möjliggör de högre motorvridmoment. Till råga på allt har våra CDW-PERM®-kvaliteter utmärkt värmeledningsförmåga, vilket säkerställer att värme som byggs upp under motordrift lätt kan strömma ut.

image001 (1)
image002
image003

Kontakta oss

Ta kontakt med en av våra experter för en diskussion om vilket material som passar dig bäst.

Kungstorpsvägen 8C
236 32 Höllviken

Bångbro Strip Steel

Vårt systerföretag som vi jobbar i nära samarbete med. 

Besök gärna Bångbro Strip Steels hemsida.