Skip to content

Profilvalsat

Profilvalsat band eller tråd tillhandahåller vi via vår leverantör C.D Waelholz GmbH

Tillämpningarna för våra profiler samt tillverkningen av dessa är ofta tekniskt mycket sofistikerade. I enlighet med våra kunders önskemål tillverkas profilerna skräddarsydda av bandstål eller tråd. Med ett profilvalsat band eller tråd får man denna på coil med en profil optimerad för sin användning i vidare produktionssteg eller där man framställer en tvärsnittsprofil med en funktion för slutprodukten ”inbyggd” redan från början.

Från en enkel plan-parallell profil till en polygonal komplex profil.

Dessa är givetvis alltid optimalt anpassade efter kraven på kundernas slutprodukter. Från råvara till färdig profil tillverkas profiler genom en process av flera individuella steg bestående av en kombination av värmebehandling och profilvalsning.


Verket har en egen profilverktygsslipverkstad, som utför en precisionskalibrering av valsarna för profil- och planvalsning. Modern mätteknik och snabb styrteknik gör att bredd- och tjocklekstoleranserna blir så snäva även vid de högsta valshastigheterna. Stålbandsprofiler och formad tråd från vår leverantör Waelzholz fungerar också utmärkt i en rad andra applikationer. Den används för att tillverka fästelementet i motor- och transmissionskonstruktion, remmen i kontinuerliga variabla transmissionssystem, som rullar eller bussningar för rullkedjor och för glidlager etc. Vi har den optimala lösningen för varje applikation och varje produkt.

Mångfalden av dessa profiler och applikationer kan redan ses i det breda utbudet av material som används vid profilproduktion. Materialsorter som används är alltifrån DC-kvaliteter till fjäderstål, sätthärdnings stål och stål för seghärdning – dock ej i härdat tillstånd innan valsning.


Vilken prestanda kräver dina profiler?
Exempel på valsade profiler. Nedan ser du tvärsnittet:

Kontakta oss

Ta kontakt med en av våra experter för en diskussion om vilket material som passar dig bäst.

Kungstorpsvägen 8C
236 32 Höllviken

Bångbro Strip Steel

Vårt systerföretag som vi jobbar i nära samarbete med. 

Besök gärna Bångbro Strip Steels hemsida.